fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Har du också funderat på vad du kan göra för att minimera dina skador?

Över hälften av alla som springer regelbundet får någon form att skadeproblem under året. Vanliga orsaker kan vara bristande teknik, svaghet, dålig flexibilitet mm. Orsaker som skapar felbelastningar i kroppen. Dessa problem är alla vanliga och vi stöter på dem i varje dag i vår vardag.

Friskvårdskollen har inlett ett samarbete med den digitala träningscoachen Racefox. Racefox i sin tur är en samarbetspartner till Lidingöloppet, Vasaloppet, Göteborgsvarvet m fl.

Racefox är ett system bestående av en app samt ett sensorbälte som du har runt bröstet. Bältet registrerar ditt rörelsemönster och mäter hur din bål accelererar i tre olika dimensioner.

Med hjälp av artificiell intelligens lär sig appen ditt unika rörelsemönster. Informationen om dina löprörelser analyseras i realtid och omvandlas sedan till konkreta träningsinstruktioner, som du får direkt i dina hörlurar medan du springer. Genom att minimera risken för skador kommer du kunna träna mer regelbundet och därmed prestera bättre på sikt.

Den data du sedan får ut ger dig information om:

    • stegfrekvens – antal steg per minut du löper
    • impact – den vertikala kraften som går rakt upp i kroppen när du landar i löpsteget
    • drag – hur mycket du bromsar i varje steg när du sätter ner foten
    • kontakt – hur lång tid din fot är i markkontakt vid varje steg

Höger och vänster sida analyseras och ger dig en bild på hur balanserad du är i din löpning. För stora avvikelser ger dig en ökad risk till skador.

Vi på Friskvårdskollen kan analysera din data, behandla dig utifrån din profil och se till att du får hjälp innan skadan är framme. Enkelt uttryckt, artificiell intelligens (AI) möter manuell terapi.

Låter detta spännande? Läs mer på Racefoxs hemsida. Eller titta på någon av Racefoxs filmer på Youtube.

Boka en naprapatbehandling

Våra naprapater har en genuin sportbakgrund och ett långsiktigt fokus!