fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Frågor och svar

Frågor och svar om naprapati

 

Här kan du läsa om vanliga frågor och svar som vi får på Friskvårdskollen.

 

Hittar du inte ett svar på just din fråga är det bara att maila oss eller ringa på 08-400 25 435.

Skillnad naprapat kiropraktor
Vad gör en naprapat?

naprapatförbundets hemsida kan man läsa:

”Naprapaten arbetar med att undersöka, förebygga, diagnostisera, behandla och rehabilitera smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. En naprapat arbetar bland annat med manuella tekniker för att minska smärta och återskapa funktion.”

Du kan även läsa mer i vårt blogginlägg – vad är naprapati.

Vad skiljer Friskvårdskollen från andra naprapater?

Vi erbjuder naprapati, träning och rehab där vårt mål är att alla skall kunna prestera på toppen av sin förmåga, oavsett nivå eller aktivitet.

Vi hjälper unga och äldre, både motionärer och elit. Vår filosofi bygger på rörelse, kontroll/funktion, uthållighet, styrka och idrottsspecifik träning.

Alla våra naprapater har, utöver en god erfarenhet och allmän kompetens, ett tydligt specialområde. Läs mer om oss.

Vad kostar ett besök hos en naprapat?

Priset för att besöka en naprapat varierar lite beroende på besökets längd samt vilken dag i veckan som besöket avser.

Våra ordinarie besök är alltid 40 eller 60 minuter. Anledningen till att vi inte har kortare besök, och därmed ett lägre pris, är för att vår erfarenhet säger att tid är en viktig parameter för att nå resultat.

De uppdaterade priserna för en naprapatbehandling eller en massagebehandling hittar du genom att klicka på respektive behandling. Söker man en mer djupgående massagebehandling kan man även boka  en idrottsmassage.

Vad är det för skillnad mellan naprapat och kiropraktor?

Enligt vår erfarenhet är den största skillnaden mellan naprapat och kiropraktor olika personers personliga intressen samt val av vidareutbildning.

Men en skillnad mellan en naprapat och kiropraktor går också att utläsa i det att man på naprapathögskolan läser mer idrottsmedicin, än på kiropraktorhögskolan.

Vi rekommenderar att man tar del av mer information på respektive aktörs hemsida. Där skall man kunna hitta information och läsa sig till om vem som kan hjälpa dig på bästa sätt.

Du kan läsa mer på vårt blogginlägg om skillnaden mellan naprapat och kiropraktor.

Utför en naprapat massage?

Absolut, det vi. Det som dock är viktigt att veta är att massage går under ”friskvård” medan en naprapatbehandling är ”sjukvård”.

Massage kan sedan vara en del i den vanliga naprapatbehandlingen för att komma till rätta med ett oönskat tillstånd.

Man kan också boka en naprapat för massage genom ditt friskvårdsbidrag eller för att du tränat mycket och vill återhämta dig snabbare.

Friskvård och naprapat, hur går det ihop?

Friskvård, eller mer specifikt friskvårdsbidraget, syftar till att förbättra välmåendet hos ett företags anställda.

En massagebehandling definieras därför som friskvård och är mer en avslappnande och avkopplande behandling till sin natur. En naprapatbehandling å sin sida definieras som sjukvård.

Men, friskvård och naprapat, hur går det ihop?

Massage är en del i en vanlig naprapatbehandling, för att man skall komma till rätta med ett oönskat tillstånd och våra naprapater är utbildade att massera. När man köper en massagebehandling genom sitt friskvårdsbidrag kommer naprapaten dock därför endast att utföra massage utan inga manipulationer eller annan sjukvårdande moment.

Aj, det gör ont!

Har du fått ett akut problem, som ryggskott, nackspärr eller annan smärta? Eller har du dragits med ditt problem en längre tid? Oavsett vilket ditt problem är, kan du få snabb hjälp av någon av våra naprapater.

Hjälp mig ta nästa steg!

Vill du komma i gång med träningen inför Midnattsloppet, genomföra en Svensk Klassiker eller ta en startplats på Ironman Hawaii. Oavsett vad, har vi paketen som hjälper dig att nå nästa steg.

Anmäl dig till vår mailinglista

Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, blogginlägg och specialerbjudanden