Vår idrottsklinikblogg - Nyheter för ett aktivt liv - Friskvårdskollen - Naprapat Stockholm
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

VÅR IDROTTSKLINIKS BLOGG

Löparknä och symtom

Löparknä och symtom

Det är trist att få så kallat löparknä och det finns några olika symptom som kan vara bra att känna till. Löparknä och symptom tar vi upp vårt senaste blogginlägg.

Så slipper du få ont i axeln

Så slipper du få ont i axeln

Att styrketräna på gym och lyfta tunga vikter, simma, spela racketsporter som padel/tennis eller ägna sig åt klättring kan göra att du får ont i axeln. Vad skall jag göra för att slippa få ont i axeln?

Hjärnskakning

Hjärnskakning

Många idrotter som kräver kontakt med andra människor är också mer drabbade av hjärnskakningar. Vad är hjärnskakning? Hur ser symtomen ut? Vad bör du tänka på om du drabbats av hjärnskakning? Vi reder ut begreppen.

Sömn och idrottare

Sömn och idrottare

Sömn och träning är viktigt för idrottare. Läs vår sammanfattning av British Journal of Medicines rapport om hur sömnstörningar kan påverka kvaliteten på din prestation.

En fjärde trimester?

En fjärde trimester?

Det allt mer talas om en fjärde trimester. Alltså de första 12 veckorna efter förlossningen, som är en kritisk period för både modern och barnet. Vad bör du tänka på?

Vad är rektusdiastas?

Vad är rektusdiastas?

Rektusdiastas definieras som en separation av bukens raka muskelbukar längs med bindvävshinnan linea alba. Är det farligt? Hur stor separation krävs för att kallas rektusdiastas?

Träning under graviditet

Träning under graviditet

Det är mycket som händer i kroppen under en graviditet, det är både en stor psykologisk och fysiologisk påfrestning. Vi tipsar om träning under graviditet som ger många fördelar.

Anmäl dig för vårt senaste blogginlägg

Bloggkategorier