fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Stötvågsbehandling

STÖTVÅGSBEHANDLING

Genom att komma åt djupa strukturer och annars svåråtkomliga samt svårbehandlade områden hjälper stötvågsbehandlingen till att stimulera kroppens egna läkningsprocesser. För att uppnå den bästa effekten behandlar man problemområdet under olika tryck och frekvenser. Studier har bland annat visat på följande effekter av stötvågsbehandling i det behandlade området:

  • Ökad blodgenomströmning
  • Ökad bildning av blodkärl (vaskularisering)
  • Ökad uppbyggnad av vävnad
  • Aktivering av stamceller
  • Smärtlindring

En ökad lokal ämnesomsättning (metabolism) i vävnaden uppstår av behandlingen, vilket är det som främjar senans eller strukturens läkning.

Vi anser, även om den effektiva behandlingstiden är relativt kort med den radiella handenheten (ca 5-15 minuter), att det är viktigt att vi tillsammans får gott om tid för en grundlig genomgång av orsakerna till ditt problem. Ofta är smärtan bara själva symptomet och orsaken till ditt problem är något helt annat.

En ”normal” behandlingsserie ligger på omkring fyra behandlingstillfällen. Vår rekommendation är att det hinner gå ca fem till sju dagar mellan behandlingstillfällena. Effekterna av en stötvågsbehandling är mycket goda, vår erfarenhet säger att 80-90% av alla behandlade märker av en fullständig läkning omkring 2 månader efter den sista behandlingen.

Vi rekommenderar stötvågsbehandling vid skador som hälsporre, plantar fasciit, hälseneproblematik, löparknä, benhinneinflammation, golf- och tennisarmbåge, kalkaxel m.m.

Viktigt att notera: Vid behandlingen med stötvåg uppstår en inflammationsliknande process i kroppen, varför skall man undvika att äta antiinflammatoriska mediciner under behandlingstiden.

Tid: 40 min
Pris: 850 kr/behandling

Helgtillägg*: 100 kr/behandling
* Gäller helger samt röda dagar.