fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Om oss

Vår filosofi

Vi tror att alla vill kunna prestera på toppen av sin förmåga oavsett målsättning, aktivitet- eller ambitionsnivå. Men ibland finns det begränsningar i din kropp som hindrar dig i ditt utövande och som behöver behandlas.

Vår behandlingsfilosofi bygger på rörelse, kontroll och funktion, uthållighet, styrka och idrottsspecifik träning, där vår utgångspunkt är att det finns full rörlighet i alla leder innan vi kan bygga vidare på höjden.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här på Friskvårdskollen är alla legitimerade naprapater med en genuin idrottsbakgrund och ett långsiktigt fokus gällande träning, prehab och rehab. Vi kompletterar varandras personligheter och har som motto att alltid ”ha kul på vägen”.

Vi tror att alla vill kunna prestera på toppen av sin förmåga, oavsett nivå eller aktivitet. Dagligen gör vi vårt yttersta för att hjälpa våra patienter genom vår väg mot deras mål. Vår väg mot deras mål bygger på rörelse, funktion/kontroll, uthållighet, styrka samt idrottsspecifik träning.

 

 

Johan Lind naprapat Friskvårdskollen

Johan Lind, leg. naprapat, klinikchef

Johan är en glad värmlänning som brinner för att hitta svagheter i din kropp. Han började sin idrottskarriär som ung inom fotbollen och tävlade dessutom i friidrott. Han innehar fortfarande rekord på 60 meter på flera av Värmlands friidrottsarenor. Tyvärr uppstod tidigt skador pga att han inte kunde kontrollera sin styrka och snabbhet och ur detta föddes intresset som han nu arbetar med. 2010 startade han Friskvårdskollen och har under åren fortbildat sig för att bli ännu bättre på att lösa dina idrottsskador.

Han tar gärna med sig sitt stora motorintresse in i sitt jobb som naprapat. En jämförelse kan vara en sned ram på bilen, som kan återspeglas i form av en sned och obalanserad rygg. En vacker dag vill han äga en sportbil men för tillfället får en familjebil duga så att sambon och dottern kan åka med.

Något du inte visste:
Johan äger en personligt skriven autograf av den stora sprinterstjärnan Michael Johnson vilken han fick när han VIP-gäst i VM-byn under Friidrotts-VM 1995 på Ullevi, Göteborg.

Johan jobbar på kliniken på Kungsholmen.

John Humble naprapat Friskvårdskollen

John Humble, leg. naprapat

John tog sin naprapatexamen 2019, men har redan mycket erfarenhet bl.a. från sitt arbete med simklubben Neptun och Hammarby friidrottsförening. Där hjälper John regelbundet idrottarna att bli kvitt sina skador och prestera på tävlingar. Men Johns fokus är inte enbart på idrottsmedicin. Under studieåren arbetade han med flera arbetsplatser och behandlade onda nackar och ryggar. John har även ett litet specialområde då han ofta framgångsrikt behandlat huvudvärk och spänningstillstånd i käkmuskler.

För John är det viktigt att gå till botten med problemet och han är därför metodisk i sitt angreppssätt och vågar tänka utanför boxen i sökandet på rätt diagnos.

Något du inte visste:

John har även ett stort intresse för triathlon där han har tävlat i långdistans-VM på Hawaii två gånger.

John jobbar på vår klinik på Kungsholmen.

Christian Andersson naprapat Kungsholmen

Christian Andersson, leg. naprapat

Efter mer än ett decennium som naprapat i fotbollsallsvenskan drar Christian för första gången på sig tröjan med Friskvårdskollen som emblem istället för ett klubbmärke.

Arbetet inom elitfotbollen är dock inte helt över, utan Christian har fortfarande hand om skadebiten på A-landslagets alla samlingar på herrsidan. Christian brinner för att reparera idrottsskador och att få tillbaka individer att prestera på sin toppnivå.

Något du inte visste:

Han är obotligt hopplös på sociala medier men har sprungit Stockholm marathon fyra gånger.

Christian jobbar på vår klinik på Kungsholmen.

 

 

Magnus Giertz, VD

Magnus är i grunden marknadsekonom och har mer eller mindre alltid jobbat med försäljning och marknadsföring i olika former. Förutom jobb i Sverige har han även jobbat i Österrike, Ryssland, Indien och på Sri Lanka.

Ett starkt intresse har alltid varit idrott och träning där han ägnat sig åt hockey, fotboll, golf och tennis. Idag är det mest tennis, cykel både på landsväg och i skog, samt träning på gym som gäller. Hans nyfunna intressen på senare tid är fjällvandring samt mentalt träning.

Något du inte visste:
Magnus var den första spelare som gjorde en hole-in-one på golfbanan i Kandy, Sri Lanka. Par 3, 157 m.

Magnus har det affärsmässiga ansvaret på kliniken.

Samarbeten och kunder

Vi på Friskvårdskollen har flera olika samarbeten, för att vi tror att summan av helheten är större än summan av delarna.

Dessa samarbeten är ett eget litet ekosystem som kompletterar varandra. Vi är övertygade att du som idrottare, eller motionär, kan dra nytta av dessa kontakter både privat eller i näringslivet.

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av er till oss på telefon 08-400 25 435 eller mail på info@friskvardskollen.se

Stockholm City Triathlon – Sveriges största triathlonklubb

Stockholm City Triathlon bildades 1996 och är Sveriges största aktiva triahtlonklubb. Klubbens medlemmar består av allt från ungdomar och motionärer till elitsatsande triathleter där alla tränar på sin nivå och efter sina ambitioner och möjligheter.

Friskvårdskollen bistår SCTs medlemmar med tjänster inom naprapati, träning och rehab.

Magnus Jonsson – Faster at +50

Efter en 18 år lång paus från Ironmantävlandet bestämde Magnus sig för att ta upp tävlandet igen. Ambitionen var att bli snabbare i åldern +50 år än vad han var som 30 år gammal. Magnus är en stor förebild genom sitt långsiktiga tänk och tränande samt en flitig skribent på sin hemsida eller hos Runners World.

Friskvårdskollen bistår Magnus med tjänster inom naprapati, träning och rehab.

Hanna Hermansson, 800 meter – personligt rekord på VM i London 2017

Hanna började springa 800 meter 2014 efter en fotbollskarriär på elitnivå. På kort tid har hon gjort en kometkarriär i friidrottslandslaget. Under friidrotts VM i London 2017 var Hanna den enda som slog personligt rekord. Hennes tid blev 2:00:43.

Friskvårdskollen bistår Hanna med tjänster inom naprapati, träning och rehab.

Triathlontjejer – Vi har alla börjat från noll någon gång

Triathlontjejer är en Facebookgrupp som startades av Liselott Silwer hösten 2012. Liselott är en hängiven motionär som på senare år också ägnar sig åt swimrun och traillöpning. Idag har gruppen drygt 2 700 medlemmar i alla åldrar och nivåer, blandat med mycket kunskap och erfarenhet.

Friskvårdskollen bistår Triathlontjejer med tjänster inom naprapati, träning och rehab.

Imagine that – föreställ dig vägen till framgång

Imagine that AB arbetar med prestationspsykologi inom idrott och näringsliv. Företaget består av välutbildade idrottspsykologiska rådgivare. De hjälper våra kunder att optimera sina uppdrag och nå sina personliga mål som idrottare, ledare/medarbetare och människor.

Naturfys – träna utomhus i grupp och enskilt

Med hela staden, eller naturen, som träningsyta ordnar Naturfys träning åt företag och privatpersoner. För den som vill lyfta sin träning till nya höjder erbjuder Naturfys även tester och analyser på laktat och puls.

Testerna sker i Friskvårdskollen lokaler.

Lunchloppet – tävlingsträna på lunchen

Vem har sagt att en tävling måste vara lång och svåråtkomlig? Här få du en möjlighet att träna tävlingsnerverna under Lunchloppet, som är ett avskalat lopp på 5 natursköna kilometer med nummerlapp och tidtagning för den rätta känslan.

Alla som kan visa upp sin anmälan till Lunchloppet erbjuder vi 10% rabatt på vår tjänst Klar för race.

New Republic – strategisk rådgivning och stöd åt företag

New Republic är ett konsultföretag som ger strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag och organisationer som vill ha ut mer av sina relationer med omvärlden.

Det är tuff konkurrens om de bästa medarbetarna och New Republic ser Friskvårdskollens naprapatbehandlingar som en bra investering i sina medarbetares hälsa och välmående.

För personalen skall prestera på denna höga nivå tar de hjälp av Friskvårdskollen med regelbundna naprapatbehandlingar ute på plats i deras egna lokaler. Vi kallar det för naprapat@work.