fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

 

 

HAR DU FULL FUNKTION I AXEL OCH SKULDRA?

 

I simning är full funktion i axel och skuldra av största vikt och en avgörande faktor för att upprätthålla god simteknik och därmed snabbare och mer avslappnad simning. 

Många som hittat simning i senare år upplever frustration över långsam progress trots mycket fokus på teknik och vattenvana. I de flesta fall hittar vi rörelsebegränsningar eller försämring i muskulatur som är viktiga för simtaget.

Även simmare på högre nivå kan med tiden få besvär från senor och muskler i skuldran från ett ofördelaktigt rörelsemönster eller försämrad styrka.

Mängden inspirerande filmer på Youtube, Instagram, Facebook och TikTok kan räknas i miljoner. Likaså kanonbra rehabövningar efter en snabb googling på nätet.

Det viktiga är dock att ta reda på vad som ligger bakom smärtan. Det kan inte en video på sociala medier göra, oftast inte heller din vän som ”haft samma problem”.

Vår erfarenhet är att symptom kan bero på en väldig många olika orsaker som är unika för just dig. Låt en person med kunskap skräddarsy din behandling och träning. 

Under många år har John jobbat med simmare på elitnivå och anlitats av simklubben Neptun.

Utöver elitsimmare, John träffar dagligen patienter med besvär i axlar och skuldror.

Vanliga problem bland t ex simmare: 

  • Swimmer’s shoulder
  • Instabilitet
  • Impingement/inklämningssymptom
  • Nacksmärta
  • Ländryggssmärta
John Humble leg. naprapat Friskvårdskollen
Ont i axel - simmare

VÄRK vs. SMÄRTA

Det är stor skillnad på den behagliga värken som försvinner efter en kort tid och den smärta som kan sätta dig helt ur spel. Låt John ta reda på orsaken till just dina problem.

Naprapat John Humble

MÄTBAR BEHANDLINGSMETOD

Vi har en strukturerad process, där du mäts och analyseras för att få fram dina unika basvärden. Utifrån resultaten kan vi sedan skräddarsy både din behandling och träning.
Leg. naprapat Kungsholmen

SIMKLUBBEN NEPTUN, SVERIGES STÖRSTA

Under många år har John jobbat med simmare på elitnivå och är naprapat för simklubben Neptun. Utöver elitsimmare träffar John dagligen patienter med besvär i axlar och skuldror kopplat till simning.

Ta hjälp av John och få full funktion i axel och skuldra!