fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Undrar du också hur du skall lyckas med nyårslöftet? Många är vi som avlägger nya löften varje år och nästan lika många är vi som misslyckas med att hålla dem. Statistik säger att endast ca 10% lyckas. Här kommer några enkla tips.

Här är metoden som hjälper dig hålla nyårslöftet – var SMART
Det finns några enkla regler att följa för att lyckas hålla sitt nyårslöfte. Psykologen och professorn Per Carlbring vid Stockholms universitet guidar dig igenom SMART-metoden i fem steg.

S – Specifikt. Nyårslöftet ska vara konkret så att du vet vad du ska göra. Det bör inte vara att få bättre kondition, utan snarare att du ska kunna gå uppför trapporna till jobbet utan att bli andfådd.

M – Mätbart. Vad vill du uppnå? I stället för ett mål om att springa snabbare, bestäm dig för att du ska göra milen på 60 minuter eller Lidingöloppet under 2 timmar.

A – Attraktivt. Sätt ett mål som motiverar dig. Vinsten ska vara större än uppoffringen för att det ska kännas attraktivt.

R – Realistiskt. Sätt inte orealistiska mål, då riskerar du att misslyckas. Om du ska åka Vasaloppet i mars och aldrig har åkt skidor förut är det inte realistiskt.

T – Tidsbestämt. Bestäm dig för när du har nått målet och när du ska göra avstämningar. Det är också bra att inte bara ha ett mål, utan flera delmål. Se också till att belöna dig när du uppnått de olika delmålen.

Skulle du trots allt stöta på utmaningar och problem längs vägen, kanske vår väg mot dina mål, som bygger på rörlighet, funktion/kontroll, uthålighet, styrka och idrottsspecifika övningar, kan hjälpa dig.

Lycka till!

Nå ditt nya mål och nästa nivå!

Vi erbjuder 1080MAP, löparscreening, Screen2perform, träning med terapeut och Klar för race för att hjälpa dig att nå dina mål