fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Vi på Friskvårdskollen är jätteglada att kunna presentera ett nytt samarbete med en ambitiös och målmedveten idrottare. 

Thai- och kickboxaren Sofia Bedziri representerar svenska landslaget i Kickboxning i disciplinen K1 -56 kilo. Utöver landslaget  tävlar hon för och representerar sin hemmaklubb Masters Gym.

År 2017 klev Sofia för första gången in på en kampsportsklubb och 2019 vann hon SM-guld i Kickboxning i disciplinen K1 -56 kilo, samt vann pris för bästa kvinnliga fighter under SM 2019. Vinsten i SM ledde gav henne en landslagsplats och i Sarajevo 2019 gjorde hon sin debut i VM i Kickboxning.

Sofia har en bakgrund inom dans så övergången till kampsport var inte så stor som man skulle kunna tro. Båda sporterna innefattar koordination, koreografi, kroppskontroll, balans, styrka och spänst.

För Sofia handlar inte kampsport enbart om en idrottsprestation, utan verkar som en livsstil som hjälper henne och andra mentalt. Kampsport hjälper Sofia att vara i nuet och ”stilla hennes tävlingsmentalitet”.

Vår kollega Helena Lind kommer att ha det övergripande ansvaret för Sofias behandlingar både gällande rehab och prehab så att Sofia håller sig skadefri och kan prestera på topp, både under tävling och träning. Sofias viktklass på -56 kilo kräver mycket snabbhet och explosivitet, något som kommer adresseras under behandlingar och träning.

Närmast på tur väntar EM i december och under 2021 kommer Sofia inleda sin proffskarriär.

Friskvårdskollens vision är att kunna hjälpa alla att prestera på toppen av sin förmåga, oavsett nivå. Därför känns samarbetet med Sofia Bedziri extra inspirerande.

Nå din nästa nivå och nya mål!

Vi erbjuder löparscreening, klar för race, screen2perform samt träning med terapeut för att hjälpa dig att nå dina mål