fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Låt oss vara ärliga från början. Vi är naprapater och absolut inga experter på cyklar.

Men med det sagt, kan vi med gott samvete ge tips på en bike fit i Stockholm hos våra grymma vänner på Pain Free Power (PFP).

Dessutom vet vi vilken skillnad vi två tillsammans kan göra när det gäller att få ut det mesta av både cykel och människa för att prestera på toppen av ens förmåga.

Det är en vanlig missuppfattning att en bike fit helt enkelt innebär att justera en cyklists eller triathletens cykel, för att uppnå en förutbestämd position baserat på knä-, höft- och ankelvinklar.

Detta är dock inte sant sant och bör absolut inte anses som en bike fit.

Bike fit enligt International Bike Fitting Institutete

När en bike fit utförs i enlighet med International Bike Fitting Institutete’s (IBFI, det vill säga världens styrande organ) riktlinjer, bör det involvera en grundlig biomekanisk bedömning utanför cykeln.

Utvärderingen utanför cykeln bör bland annat undersöka idrottarens flexibilitet, rörlighet och ”core”-styrka. Informationen som samlas in från bedömningen används inte bara för att vägleda cykelinställningen utan utgör också grunden för andra rekommendationer till exempel träningsprogram eller specifikt teknikarbete.

Tvärvetenskapligt tillvägagångssätt

När du gör ytterligare rekommendationer kan ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt som involverar flera utövare / specialister vara mycket fördelaktigt!

Våra goda vänner på Pain Free Power, PFP (en IBFI ackrediterad bike fit studio i Stockholm) har stor erfarenhet av att arbeta med skadade cyklister och de som letar efter prestationsvinster.

I båda fallen är den främsta begränsande faktorn ofta idrottaren själv, oavsett om det är brist på höftstyrka, hamstringsflexibilitet eller proprioceptiv medvetenhet. Även om vissa av dessa problem kan lösas genom att göra anpassningar till cykeln, tror vi att för långsiktiga positiva effekter är det viktigt att idrottaren försöker förbättra sig själv genom att ta itu med dessa svagheter.

PFP och Friskvårdskollen skapar grymma resultat tillsammans

Som sådan kommer alla idrottare som besöker oss för en bike fit att få ett individuellt träningsprogram. PFP och Friskvårdskollen har ett mycket nära samarbete när det gäller prestationshöjande insatser.

Det är mycket viktigt för PFP att kunna erbjuda sina kunder högsta möjliga service och kunskap. De tror på att skapa en öppen dialog mellan olika utövare/specialister är avgörande för att maximera en idrottares upplevelse och säkerställa att de uppnår bästa möjliga resultat för sina klienter!

Vi kan med gott samvete ge dig tips på en bike fit is Stockholm hos Pain Free Power.

Passar din cykel dig?

Vi hjälper dig till att bli en snabbare och mer ekonomisk cyklist.