fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Snart är Lotta Bäckman representerandes Stockholm City Triathlon Club på väg mot årets stora mål, VM i triathlon (halv Ironman) i Sydafrika. Det blir hennes första besök på den afrikanska kontinenten. Den 1:a september går tävlingarna för damerna i IRONMAN 70.3 i Nelson Mandela Bay, Sydafrika.

Planen bestod av en hel del träning, ett triathlonlopp i Vansbro samt några swimrun-lopp. Under vintern och våren gick träningen bra, men säg de planer som håller. I slutet på maj fick hon utan förvarning en överansträngd vad. Lotta fick avbryta den planerade löpträning och ställa in tävlingar.

Löpträningen byttes mot behandlingar hos leg. naprapat Johan Lind samt rörlighetsövningar. Som om inte eländet var nog med det. Lotta lyckades halka med hala cykelskor i trapphuset och kanade på ryggen, med cykeln i famnen, ett våningsplan innan det blev stopp. Detta resulterade i blåmärken och snedbelastade muskler. Fler behandlingar. Nu har hon lämnat detta bakom sig och känner att kroppen mår bra. Här tackar hon Johan för en sista check-up genom tjänsten Klar för Race, innan hon beger sig iväg. Vi ser fram emot att få ta del av hennes tävling och upplevelse i Sydafrika och VM längre fram.

Lycka till säger vi på Friskvårdskollen!

Behöver du förbereda dig för ett race?

Förbered dig på bästa sätt inför nästa tävling genom att boka vår tjänst Klar för Race