fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Att som naprapat komma åt alla muskler och vävnader är inte alltid helt lätt. Ibland kan problemen som skall behandlas sitta ganska svåråtkomligt, eller djupt, och då är en stötvågsbehandling extra effektiv.

Stötvågsapparaten utvecklades inom sjukvården för att kunna bota patienter utan att behöva utföra kirurgiska ingrepp, t ex vid njursten. Enkelt beskrivet slogs njurstenen helt enkelt sönder av tryckvågen, utan att förstöra omkringliggande vävnader.

Stötvågsbehandlingen stimulerar kroppens egna läkningsprocesser och vetenskapliga studier har bland annat visat följande effekter av stötvågsbehandling:

  • Ökad blodgenomströmning
  • Ökad bildning av blodkärl (vaskularisering)
  • Ökad uppbyggnad av vävnader
  • Aktivering av stamceller
  • Smärtlindring

En ökad lokal ämnesomsättning (metabolism) uppstår i vävnaden av behandlingen vilket är det som ser till att påskynda senans eller strukturens läkning.

Den effektiva behandlingstiden är relativt kort och ligger på omkring 5-15 minuter. Vi tycker dock att det är viktigt att du som patient alltid får gott om tid för en ordentlig genomgång. Våra behandlingar är därför alltid 40 minuter.

En ”normal” behandlingsserie ligger på omkring fyra behandlingstillfällen. Vår rekommendation är att det sedan är fem till sju dagars mellanrum mellan behandlingstillfällena. Vår erfarenhet säger att 80-90% av alla behandlade märker av en fullständig läkning omkring två månader efter den sista behandlingen.

Så svaret på frågan ovan är, den är effektiv genom att komma åt svåråtkomliga områden. Den stimulerar kroppens egna system för att påskynda läkningen, så att du snabbare kommer tillbaka efter en skada.

Stötvågsbehandling har bevisat bra effekt på hälseneproblematik, plantar fasciit, golf- respektive tennisarmbåge, knä- och höftproblem samt axlar.

Boka en naprapatbehandling

Våra naprapater har en genuin sportbakgrund och ett långsiktigt fokus