fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

En Bike Fit går ut på att screena din kropps styrkor och svagheter samt rörlighet och stabilitet. Det, tillsammans med justeringen av din cykel, kommer att få dig att på bästa sätt utnyttja dina krafter, både effektivt och smärtfritt. En bike fit kommer att göra dig till en snabbare och mer ekonomisk cyklist. I och med den ökade ergonomin kommer också skaderisken att minska. Har du haft skador tidigare, tar vi med det i ekvationen också.

En bike fit kan vara till nytta för både elitcyklisten och den vardagliga pendlaren, även om målet med en bike fit är olika, för de olika kategorierna. Elitcyklisten jagar de små detaljerna som gör skillnaden, medan vardagsmotionären kanske bara vill öka komforten. Du får med dig en väljusterad cykel, ny kunskap och rekommendationer och tips på träning och teknik.

Functional Bike Fit

Alla människor är unika gällande anatomi, fysiologi och biomekanik. Cyklar däremot kommer från tillverkaren i ett fåtal storlekar och modeller. Ofta hamnar man någonstans mitt emellan och tvingas kompromissa. En bikefit korrigerar den kompromissen och skapar den optimala harmonin mellan cykel och människa.

Eftersom Marcus Lofjord är naprapat, erbjuder han en Functional Bike Fit som skiljer sig lite från andras. Genom att inte bara lägga fokus på cykeln, utan också på cyklistens svaga länkar, kan han under en bike fit korrigera kroppens olika delar. Marcus kan t ex provbehandla muskler och leder för att få en förändring i funktion och position på cykeln. Du kan ha en perfekt justerad cykel för hur du fungerar idag, men om din kropp inte fungerar optimalt kommer du få ont ändå .

En bike fit gör dig slutligen till en snabbare och mer ekonomisk cyklist och i och med den ökade ergonomin minskar också skaderisken. Komfort + Effektivitet = Prestanda

Passar din cykel dig?

Vi hjälper dig till att bli en snabbare och mer ekonomisk cyklist.