fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Välkommen till Friskvårdskollens årskrönika 2020.

Det går inte att sticka under stolen med att 2020 har varit ett annorlunda år, för oss alla på olika sätt. Framfarten av Covid-19 har verkligen förändrat våra sätt att leva.

För oss på Friskvårdskollen har pandemin inneburit att vi fått ändra en del av våra rutiner för att anpassa oss och bidra till att minska smittspridningen. Vi har kunnat ha öppet som vanligt, men vi tog bland annat bort vår 24-timmars regel gällande avbokningar.

Vidare införde vi krav på munskydd hos oss på kliniken och att våra terapeuter har munskydd och/eller visir. På så sätt har vi hittills lyckats hålla oss friska och kunnat ha verksamheten öppen för att hjälpa er patienter med era besvär med kroppen.

3 blev 1

I mars, precis när pandemin fick en större samhällsspridning, blev vi tvungna att lägga ner vår satsning på en tredje klinik inne i Stockholm City. Senare under året fattade vi även det tråkiga beslutet att stänga vår verksamhet i Kista när så många jobbade hemma och nästan tömde Kista på anställda.

Detta har gjort att vi kunnat fokusera fullt ut på vår verksamhet på Kungsholmen. Trots Covid-19 har vi på Friskvårdskollen ändå kunnat ta stora steg framåt.

Utveckling av kliniken

I april anställdes Helena, som då gick sista året på Naprapathögskolan. Nu är Helena färdig naprapat och jobbar bland annat mycket med att hjälpa mammor att komma tillbaka till en bättre tillvaro efter graviditeten.

De tjänster som Helena bl a erbjuder är gravidmassage, naprapatbehandlingar under graviditet samt träning efter graviditet. Helena har även helgöppet varannan lördag för dig som har svårt att komma ifrån på vardagarna.

Johan har fortsatt haft stor framgång med sitt arbete med behandlingsmetoden Pronatos, som hjälper våra patienter att återskapa fotens naturliga rörlighet. Det senaste året vittnar om många solskenshistorier från våra nöjda patienter:

”Fantastisk hjälp med mina fötter! Äntligen någon som VET vad som behövs göras.
Såå tacksam och tränar på med mina ”nya” steg! Jag gick ditt utan förväntningar då jag de senaste 12 åren sökt för mina besvär utan att något förbättring skett.”

John har fortsatt sitt nära samarbete med Hammarby Friidrott och simklubben Neptun. Lite extra firande blev det i somras när John fick sin legitimation från Socialstyrelsen och numera kan titulera sig legitimerad naprapat. Extra uppskattad blir John när han hjälper sina patienter med problem kring nacke, axlar samt spänningsrelaterade käkbesvär. Så här säger en av John patienter:

“Var på ett besök. Blev noggrant undersökt av lyhörd naprapat. Sakligt, inga tvärsäkra uttalanden. Bra behandling och bra förslag på fortsatt rehab hemma. Följde råden och blev bättre. Mycket nöjd!”

Under hösten inleddes även ett samarbete med den framgångsrika Thaiboxaren Sofia Bedziri som tävlar på elitnivå för Masters Gym. Covid-19 till trots har Friskvårdskollen också tecknat företagsavtal med IT-tjänst leverantören Cloudnet, där vi utför massagebehandlingar på plats hos dem.

Flowlife

Vi har även tagit in ett par mycket uppskattade produkter från Flowlife.

För den ambitöse idrottaren har deras produkt Flowgun GO varit extra populär. En annan storsäljare har varit deras Flowpillow Heat, en perfekt mobil massör att ha hemma i soffan framför TVn, eller fäst på arbetsstolen under de nya digitala mötena hemifrån.

Dessa produkter kan du köpa hos oss på kliniken, så att du kan få lite avkoppling och uppmjukning av musklerna, var du än befinner dig.

Reco

Du kanske redan vet att vi finns på Reco.se? Vi kan stolt meddela att vi har 4,7/5 i betyg på Reco där våra patienter delar med sig av fina omdömen:

”Proffsigt bemötande och bra behandling. Kan starkt rekommenderas! Hade inte så hög förväntan på resultat men det överträffades faktiskt. Känner mig bättre än på väldigt länge!”

”Trevligt bemötande, utmärkt service. Massage som hjälper!”

Vill du läsa fler omdömen eller lämna ett själv? Besök vår sida på reco.se.

Sociala medier

Under 2020 har vi även ökat vår närvaro på sociala medier och har sedan i november ett blogginlägg i veckan på aktuella ämnen. Vi finns även på Instagram och Facebook. Följ oss gärna där och checka gärna in när du är inne på kliniken.

Facebook, Instagram samt vår blogg är värda ett besök!

2021 – vad händer nu?

Vår förhoppning är att vi någon gång under 2021 kan återgå till det normala och att pandemin stabiliserar sig. Vi kommer fortsatt utveckla vår klinik för att kunna erbjuda dig som patient den bästa vården.

Vi vill avslutningsvis passa på att tacka alla våra patienter som har valt att komma till oss detta märkliga år. Extra roligt är det att vi kunnat välkomna och hjälpa 538 helt nya patienter.

De tre vanligaste behandlingarna har varit naprapati, massage samt Pronatos.

Den yngsta patienten som kommit in har varit 10 år och den äldsta har varit 88 år, med en genomsnittsålder på 42 år. Fördelningen mellan män och kvinnor har varit 49/51%.

Med en förhoppning om ett ljust 2021!

God fortsättning önskar vi på Friskvårdskollen!

Helena Lind – naprapat och cert. mammamagetränare.

Johan Lind – legitimerad naprapat.

John Humble – legitimerad naprapat.

Magnus Giertz – VD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boka en behandling!

Våra naprapater har en genuin sportbakgrund och ett långsiktigt fokus.