fbpx
08-400 25 435 info@friskvardskollen.se

Pronatos är en effektiv behandlingsmetod som också är mätbar. Den korrigerar fötter och återskapar dess naturliga rörlighet.

Många får problem med skador och smärta av att vi har förlorat mycket av fotens naturliga rörlighet och funktion. En, av många anledningar, kan vara dagens moderna skor med en klack, olika drop, stöd samt styv och stel uppbyggnad.

Den minskade rörligheten i foten gör att andra delar i kroppen överbelastas, delar som av naturen inte är skapta för att klara av den ökade belastningen. Överbelastningen ger bland annat tillstånd som Funktionell Hallux Limitus, FHL.

Överbelastningen i fot, knä, ben eller höft gör att många får problem med hallux valgus, plantar fasciit, hälsporre, benhinneinflammation, löparknä, tibialis posterior syndrom, compartment syndrom, peroneus syndrom, hälsenebesvär, samt olika former av knäbesvär som ofta är svåra att diagnostisera.

Under hösten 2018 utbildade Johan Lind sig i behandlingsmetoden Pronatos och han ser fram emot att kunna hjälpa nya som gamla patienter med att bli av med smärta kopplade till fotens orörlighet.

”En ny insikt jag tar med mig från utbildningen är de problem med stela höfter som jag stöter på, hur stor betydelse foten har för att bli smärtfri.” – Johan Lind, leg. naprapat

Bli av med dina fotrelaterade problem!

Vi kan hjälpa dig att återskapa fotens naturliga rörlighet och därmed bli smärtfri!